ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Луцький міськрайонний суд оголосив вирок очільниці кількох проросійських організацій міста

16.05.2023, 11:53
Фото – Суспільне Волинь
Фото – Суспільне Волинь

Луцький міськрайонний суд оголосив вирок очільниці кількох проросійських організацій міста Галині Соловйовій – п’ять років позбавлення волі з випробувальним терміном в півтора року, пише volynnews.com з посиланням на вирок суду.

У вироку суду зазначається, що незадовго до повномасштабного вторгнення Росії в Україну, з 8 до 21 лютого 2022 року, Галина Соловйова в соцмережі “Одноклассники” поширювала матеріали, які містили заперечення української державності та суверенітету, виправдовували збройну агресію проти України як необхідний захід для з'єднання одного народу. Також вона прославляла та героїзувала осіб, які вчиняють агресію, публікувала презирливі висловлювання стосовно українців як нації.

Зокрема, жінка розміщувала дописи з таким змістом: “Нидерланды призвали своих граждан немедленно покинуть Украину. Ранее к этому же призвали Госдеп и лично Байден. Из Украины пиндосы делают полигон, но вся эта мразь нацистская, бандеровская и фашистская в котлах окажется быстро и с той же скоростью в аду. И на Донбассе сегодня об этом напомнили. Кстати, и Шойгу отметил о неизбежности жесткого ответа…”

Під час досудового розслідування прокурор та Соловйова уклали угоду про визнання винуватості.

Суд визнав Галину Соловйову винною в злочині за ч. 2 ст. 110 КК України та призначив покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі, яке замінив на півтора року випробувального терміну.

Як пише видання, за даними аналітичної системи YouControl, Галина Соловйова є керівницею трьох проросійських організацій у Луцьку. Одна з них – Центр російської культури “Співвітчизник”, заснований у 2005 році. Його юридична адреса – проспект Перемоги, 9, квартира 5. Однак статус юридичної особи нині припинено.

Також Галина Соловйова є керівницею відділення всеукраїнської громадської організації “Руський рух України” у Волинській області. Організацію засновано в 1999 році, вона досі діє. Юридична адреса – вулиця Винниченка, будинок 37, квартира 8.

Окрім того, Галина Соловйова є керівницею волинської обласної організації партії “Руський блок”, заснованої 2001 року. Юридична адреса організації така сама, як і в “Руського руху України”.

У 2012 році Галина Соловйова як голова Волинського обласного громадського центру російської культури “Співвітчизник” отримала подяку міського голови за активну співпрацю з Луцькою міською радою, збереження культурної спадщини, налагодження та розвиток міжетнічного діалогу та з нагоди проведення Х обласного фестивалю національних культур “З чуттям єдиної родини”. 

У 2021-му, під час вшанування загиблих, які полягли за визволення Луцька від нацистських загарбників, Галина Соловйова давала коментар Суспільному, у якому розповіла про свого батька.

"Одного разу на 9 травня він впав на землю і почав її цілувати. І сказав: я ніколи не покину цю землю. Так він і залишився хліборобом", – розповідала жінка, додаючи, що шанує визволителів Луцька та Волині, тому й бере участь у всіх подібних заходах.

Як повідомляв ІМІ, Служба безпеки України повідомила про підозру блогеру ТікТок з Черкащини, який незаконно поширював інформацію про переміщення Сил оборони на території регіону. До суду скеровано обвинувальний акт, чоловіку загрожує до восьми років в’язниці.

Liked the article?
Help us be even more cool!