ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В СБУ відреагували на слова Данілова про активізацію російської агентури в Україні

Служба безпеки України заявила, що нейтралізує будь-які спроби російських спецслужб використовувати свій агентурний потенціал в умовах війни.

Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на коментар від СБУ.

"Служба безпеки України нейтралізує будь-які спроби російських ФСБ та ГРУ використовувати свій агентурний потенціал в умовах війни й робить усе можливе, щоб ворожі мережі були повністю викорінені. Наголошуємо: окремі акценти, озвучені сьогодні в ЗМІ, щодо активізації мережі шпигунів усередині української спецслужби, не відповідають дійсності і є проявом некоректної інтерпретації слів очільника РНБО", – зазначили в СБУ.

В українській спецслужбі нагадали, що фіксують такі вияви та систематично нейтралізують діяльність тих, хто має намір шкодити державній безпеці.

Зокрема, за даними СБУ, протягом 2022–2023 років викрито понад 2 тисячі зрадників і встановлено понад 300 агентів іноземних спецслужб.

У коментарі Укрінформу в СБУ уточнили, що серед викритих зрадників у тому числі – народні депутати Віктор Медведчук, Андрій Деркач, Олександр Пономарьов, Олександр Дубінський, ексочільник Головного управління СБУ в Криму Олег Кулініч та інші.

"Такі результати, зокрема, стали наслідком того, що СБУ посилила напрям контррозвідувальної діяльності, змінила кадрові підходи до своєї роботи та пройшла шлях внутрішнього очищення", - йдеться в коментарі СБУ.

Як повідомляв ІМІ, в інтерв’ю The Times секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов заявив, що Росія активізувала в Україні мережу шпигунів. Секретар РНБО також розповів, що Росія намагається "поширити дезінформацію та пропаганду, щоб дестабілізувати ситуацію в Україні".

Liked the article?
Help us be even more cool!