ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Росія активізувала в Україні мережу шпигунів – секретар РНБО Данілов

Росія активізувала в Україні мережу шпигунів, зокрема в Службі безпеки, наголосив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов в інтерв'ю The Times, передає проєкт Радо Свобода "Крим.Реалії".

За його словами, мета російських агентів – "вбити клин між політичним та військовим керівництвом України, а також розпалити антиурядові настрої серед населення".

Данилов зазначив, що Росія намагається скористатися "так званою напругою" між українським президентом Володимиром Зеленським та головнокомандувачем Збройних сил України Валерієм Залужним.

Секретар РНБО також розповів, що Росія намагається "поширити дезінформацію та пропаганду, щоб дестабілізувати ситуацію в Україні".

Розвідувальні служби Росії використовують для роботи за кордоном два види співробітників: агентів під дипломатичним прикриттям та агентів, яких називають "нелегалами".

Як повідомляв ІМІ, контррозвідники Служби безпеки затримали агента ФСБ, який понад рік у "режимі очікування" перебував на прикордонній території Чернігівщини. А з жовтня 2023 року за вказівкою російської спецслужби почав збирати дані про дислокацію українських військових у регіоні.

 

Liked the article?
Help us be even more cool!