ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В СБУ повідомили, що з України депортували 8 громадян Грузії

20.11.2017, 09:56
Фото - Ліга

Служба безпеки України повідомила про примусове повернення на батьківщину восьми громадян Грузії. Раніше адвокат грузинського журналіста Тамаза Шашвіашвілі заявив, що в аеропорту “Київ” (Жуляни) утримувалися 9 громадян Грузії, серед яких перебував його підзахисний. За його словами, затриманих готували до депортації з України, повідомляє “Детектор медіа”.

“Службою безпеки України спільно з Національною поліцією, Державною міграційною та прикордонною службами України 17 листопада реалізовано спільні заходи з примусового повернення на батьківщину 8 громадян Грузії.

Указане рішення ухвалене СБУ на підставі відповідних матеріалів ДМС і НПУ, які свідчать, що діяльність іноземців суперечить інтересам забезпечення національної безпеки України. Всі дії співробітників правоохоронних органів здійснені у відповідності до вимог національного і міжнародного законодавства з метою запобігання скоєнню злочинів, передбачених кримінальним кодексом України”, - йдеться у заяві речниці СБУ Олени Гітлянської, опублікованій у Facebook.

Як повідомляв ІМІ, 17 листопада партія “Рух нових сил” повідомила, що з України намагаються депортувати групу грузинських громадян, в тому числі журналістів, яких удень 17 листопада було затримано у Києві.

Як написав лідер партії, екс-голова Одеської обладміністрації та екс-президент Грузії Михайло Саакашвілі, серед затриманих – грузинський тележурналіст, якого раніше цього дня відвезли з його будинку. Також Саакашвілі повідомив, що в Києві було затримано добровольця АТО Вано Надірадзе.

У свою чергу член партії “Рух нових сил”, позафракційний народний депутат Юрій Дерев’янко  в коментарі інтернет-виданню “Українська правда” уточнив, що затриманих громадян Грузії Вано Надірадзе, Тамаза Шавшішвілі, Зураба Цинцадзе і Мамуку Абшидзе привезли до аеропорту “Київ”, щоб видворити за межі країни.

Liked the article?
Help us be even more cool!