ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Партія Саакашвілі заявляє, що з України намагаються депортувати групу грузинських громадян, в тому числі журналістів

17.11.2017, 16:14
Фото - Антикор

Партія “Рух нових сил” повідомляє, що з України намагаються депортувати групу грузинських громадян, в тому числі журналістів, яких удень 17 листопада було затримано у Києві. Про це повідомляється на сторінці партії у Фейсбук, інформує Інтерфакс-Україна.

Згідно з повідомленням руху, перешкодити депортації у міжнародному аеропорту “Київ” (Жуляни) намагається лідер партії, екс-голова Одеської обладміністрації та екс-президент Грузії Михайло Саакашвілі.

“Наживо з аеропорту “Жуляни”, звідки хочуть незаконно депортувати чергових двох грузин, яких кілька годин тому викрали в Києві”, - повідомляє партія “Рух нових сил”.

У свою чергу Саакашвілі на своїй сторінці у Facebook написав, що, за його інформацією, викрадених грузинів утримують у ВІП-терміналі аеропорту Жуляни. “Я закликаю Державіарух України (Державну авіаційну службу України - ред.) і грузинську диспетчерську службу не давати дозвіл на проліт наступного борту з аеропорту “Жуляни”, оскільки там перебувають незаконно викрадені за злочинною змовою влади", - написав він на своїй сторінці.

За його словами, серед затриманих - грузинський тележурналіст, якого раніше цього дня відвезли з його будинку. “Сорок хвилин тому з дому в Києві викрали грузинського журналіста, співробітника одного з найпопулярніших грузинських телеканалів, у нього була акредитація і всі документи для перебування в Україні. Його закували в наручники, надягли мішок на голову і відвезли в невідомому напрямку”, - написав він на Facebook

Також Саакашвілі повідомив, що в Києві було затримано добровольця АТО Вано Надірадзе.

У свою чергу член партії “Рух нових сил”, позафракційний народний депутат Юрій Дерев'янко повідомив на своїй сторінці в Facebook, що в п'ятницю було затримано чотирьох грузинських громадян.

“Щойно в центрі Києва невідомі затримали і відвезли в невідомому напрямку грузинського добровольця АТО Вано Надірадзе. Також сьогодні вранці невідомі викрали з квартири двох грузинських журналістів та охоронця”, - повідомив він.

У коментарі інтернет-виданню “Українська правда” Ю. Деревянко уточнив, що затриманих громадян Грузії Вано Надірадзе, Тамаза Шавшішвілі, Зураба Цинцадзе і Мамуку Абшидзе привезли до аеропорту “Київ”, щоб видворити за межі країни.

Як повідомили Інтерфакс-Україна очевидці, які перебувають в аеропорту “Київ”, М. Саакашвілі, а також народний депутат Семен Семенченко (фракція "Самопоміч") в супроводі близько 15 осіб приїхали до аеропорту, вимагали зупинити депортацію своїх соратників і намагалися пройти до ВІП-термінала, у них сталася суперечка з представниками адміністрації аеропорту, прикордонниками і митниками.

Liked the article?
Help us be even more cool!