ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Росії арештували активи Коломойського та його партнерів

Ігор Коломойський. Фото – Суспільне

У Росії арештували активи українського бізнесмена Ігоря Коломойського та його партнерів. Москва внесла його до переліку екстремістів та терористів, повідомляє Суспільне з посиланням на російське пропагандистське видання ТАСС.

Рішення ухвалено на підставі виконавчого провадження від 25 січня 2024 року, яке відкрили за рішенням Кошехабльського районного суду Адигеї.

Зокрема, рішенням суду першої інстанції заборонено діяльність об'єднання, членами якого є Коломойський та його партнери – Павло Шитов та компанія "Джей Кей Ікс Ойл Енд Гес Лімітед". Причина – ведення екстремістської діяльності.

Крім того, суд у федеральну власність стягнув 100% статутних капіталів ТОВ "Южгазэнерджи" та ТОВ "Кейтеринг – Юг" вартістю понад 5,1 млрд рублів (понад 23 млрд гривень). Щорічний виторг цих компаній становить 1,7 млрд рублів (майже 9 млрд гривень).

Також арештовано будівлю та шість приміщень у центрі Москви й 494 земельні ділянки сільгосппризначення (5 573 га) у Володимирській, Калінінградській, Московській та Смоленській областях вартістю понад 6 млрд рублів. Рішення суду було оскаржено. Водночас Верховний суд Адигеї залишив чинним рішення райсуду про конфіскацію активів Коломойського.

Справи Ігоря Коломойського в Україні

На початку вересня 2023 року правоохоронці повідомили колишньому бенефіціарному власнику ПриватБанку Ігорю Коломойському про підозру за двома статтями Кримінального кодексу – "Шахрайство" (стаття 190) та "Легалізація майна, одержаного злочинним шляхом" (стаття 209). Згодом суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Сам Коломойський не погоджується з висунутими йому звинуваченнями.

Згодом бізнесмену оголосили додаткову підозру в скоєнні злочину за трьома статтями: незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, електронними грошима, обладнанням для їхнього виготовлення; заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене організованою групою, в особливо великих розмірах; легалізація коштів, отриманих злочинним шляхом.

У травні 2024 року правоохоронці повідомили бізнесмену Ігорю Коломойському про ще одну підозру – в організації замовного вбивства.

Зараз Коломойський під вартою.

Liked the article?
Help us be even more cool!