ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Острозі журналістів виставили за двері, щоб обрати директора лікарні

09.12.2021, 12:13
Фото – Ostroh.info
Фото – Ostroh.info

Журналістів сайтів “Район.Острог” та “Ostroh.info” не допустили до обговорення кандидатур на посаду керівника Острозької багатопрофільної лікарні (Рівненська область). 

Про це вони повідомили представниці ІМІ в Рівненській області. 

Так, 29 листопада комісія з проведення конкурсу на заміщення вакантної посади керівника комунального некомерційного підприємства “Острозька багатопрофільна лікарня” Острозької міської ради перевіряла документи та проводила співбесіди з двома претендентами на посаду директора лікарні. У результаті обрали кандидатуру Сергія Мороза.

Журналістів спочатку допустили до засідання, але потім сказали залишити приміщення, щоб провести обговорення кандидатур. За те, щоб журналісти залишили приміщення, проголосували чотири члени комісії із шести. Однак це голосування ніде не зафіксовано. 

У розмові з представницею ІМІ троє з чотирьох членів комісії, які проголосували за, не змогли пояснити своє рішення. Один з них натякнув, що провести обговорення за відсутності журналістів запропонував голова комісії, заступник міського голови Острога Олександр Харчук. Харчук, своєю чергою, повідомив ІМІ, що не голосував за це рішення і був не проти присутності журналістів. 

Юрист ІМІ Роман Головенко каже, що проблема полягає в тому, що постанова Кабміну, яка, по суті, визначає порядок таких конкурсів, не є досить чіткою – як у плані того, чи є такий окремий елемент роботи конкурсної комісії, як обговорення кандидатів, так і в частині того, чи можуть водночас бути присутніми журналісти.

“Якщо брати аналогію, то Порядок проведення конкурсу на керівників держпідприємств уже чітко говорить про закрите засідання конкурсної комісії, хоч і з можливістю присутності громадськості та ЗМІ конкретно на моментах заслуховування кандидатів. З огляду на недосконалість законодавства теоретично в журналістів є право звернутися до поліції із заявою про кримінальне правопорушення”, – зазначив Роман Головенко.

Наразі прокуратура встановила, що сам конкурс проходив з порушеннями. Деталі цього інциденту описано в блозі.

Liked the article?
Help us be even more cool!