ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В ОПУ пояснили, що журналістів не запросили знімати обмін полоненими через коронавірус

17.04.2020, 12:51
Фото – Павло Кириленко, Донецька ОДА
Фото – Павло Кириленко, Донецька ОДА

Журналістів не запросили знімати обмін полоненими, який відбувся 16 квітня на Донбасі, через пандемію коронавірусу COVID-19 та задля дотримання умов карантину. Про це повідомляє "Детектор медіа" з посиланням на прессекретарку керівника Офісу Президента Дашу Зарівну.

"На попередніх обмінах були присутні абсолютно всі медіа, які висловили бажання висвітлювати подію. Для нас безпека та здоров’я журналістів є пріоритетними. Тому порушення правил карантину неприпустиме", – сказала вона.

Зарівна уточнила, що ОПУ повернеться до усталеного порядку висвітлення обмінів після зняття карантинних обмежень. "Усі журналісти обов’язково будуть запрошені", – додала вона.  

Журналіст телеканалу "Україна" Олександр Махов повідомив на своїй сторінці у фейсбуці, що з боку проросійських бойовиків під час обміну були присутні працівники щонайменше семи різних медіа, включно з телеканалом "Россия".

Як повідомляв ІМІ, 12 березня воєнні кореспонденти українських національних телеканалів звернулися до Президента України Володимира Зеленського з проханням пояснити, чому представників ЗМІ не пускають на передову на Донбасі, а також чому приховують кількість обстрілів з боку бойовиків по позиціях українських військових. 

13 березня пресцентр Операції Об’єднаних сил повідомив, що журналістам відмовляли в доступі лише через те, що на тих ділянках вівся обстріл позицій Збройних сил України, зокрема – Піски та Опитне Донецької області.

Liked the article?
Help us be even more cool!