ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В ООН закликали Росію негайно звільнити журналістку Ірину Данилович

Фото – crimean-process.org
Фото – crimean-process.org

Спеціальна доповідачка Організації Об’єднаних Націй Мері Лолор закликала Росію негайно звільнити громадянську журналістку Ірину Данилович.

Про це вона написала 11 липня у твіттері, пише ZMINA.

“Безпідставний вирок кримській правозахисниці Ірині Данилович скоротили лише на місяць. Тепер її мають перевести до Росії для відбування 6 років та 11 місяців ув’язнення. У СІЗО її здоров’я різко погіршилося. Її треба звільнити”, – написала Лолор.

Як пише видання, спецдоповідачка ООН уже не вперше привертає увагу міжнародної спільноти до справи незаконно ув’язненої Данилович. 

Так, раніше вона писала у твіттері, що стан здоров’я Ірини погіршується. “Чи може незалежний лікар оглянути її та підтвердити, що з нею все гаразд?”, – йдеться в її повідомленні від 21 березня цього року.

Як повідомляв ІМІ, 3 липня низка правозахисних організацій висунули вимогу до російської влади звільнити засуджену в Криму громадянську журналістку Ірину Данилович, а Україну закликали внести її до списку на обмін та перешкоджати її етапуванню до Росії.

29 червня 2023 року стало відомо, що підконтрольний Росії Верховний суд Криму змінив вирок (скоротив на місяць) Ірині Данилович, яка у грудні 2022 року засудили до семи років позбавлення волі за звинуваченням у зберіганні вибухового пристрою. 

Ірину Данилович російські силовики заарештували 29 квітня 2022 року в окупованому Криму. Її затримали, коли вона їхала з роботи дорогою з Коктебеля до Феодосії. У її будинку в селі Владиславівка провели обшук, вилучили телефон і ноутбук.

Liked the article?
Help us be even more cool!