ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В онлайн-медіа у 80 разів більше сексизму щодо жінок, ніж щодо чоловіків, – дослідження ІМІ

25.08.2021, 11:53
Фото: Claudio Schwarz, Unsplash
Фото: Claudio Schwarz, Unsplash

Українські онлайн-медіа публікують принизливі стереотипи щодо жінок у 80 разів частіше, ніж щодо чоловіків. Про це йдеться в дослідженні Інституту масової інформації.

Так, абсолютна більшість принизливих повідомлень стосується жінок (98,8%), щодо чоловіків їх 1,2%.

Загалом 28% медіа, які ввійшли до моніторингу, мали сексистські та принизливі дискримінаційні меседжі.

Цьогорічний антирейтинг за відсотковими показниками щодо дискримінаційних стереотипів та повідомлень (із загальної кількості матеріалів, що ввійшли до моніторингу) стосовно жінок виглядає так:

Політека”  – 37,7%, 

ТСН – 26,3%, 

24 канал – 12,1% 

Корреспондент” – 10,1% 

“Сегодня” – 5,3%, 

“Обозреватель” (4,9%) 

“Новое время” – 3,6%.

Минулого року “Політека” та ТСН теж очолили рейтинг сексизму, але з дещо нижчими показниками (“Політека” – 31,7%, ТСН – 13,4%).

Приклади сексистських матеріалів щодо жінок:

Приклади сексистських матеріалів щодо чоловіків:

*Моніторинговий аналіз проводився в липні 2020 року у 25 загальнонаціональних інтернет-ЗМІ: Politeka.net, Tsn.ua, Obozrevatel.com, 24tv.ua, Korrespondent.net, nv.ua, segodnya.ua, Pravda.com.ua, Strana.ua, Rbc.ua, Censor.net.ua, Gordonua.com, Liga.net, Zaxid.net, Unn.com.ua, Espreso.TV, Ukrinform.ua, Bykvu.com, Slovoidilo.ua, Hromadske.ua, Interfax.com.ua, Zn.ua, suspilne.media, Radiosvoboda.org, Babel.ua. За моніторинговий день зібрано 247 матеріалів, які містять ознаки сексизму або дискримінаційні меседжі. 

Проведення цього дослідження стало можливим завдяки підтримці американського народу, що була надана через проєкт USAID "Медійна програма в Україні", який виконується міжнародною організацією Internews Network. Зміст матеріалів є виключно відповідальністю ГО "Інститут масової інформації" та необов’язково відбиває думку USAID, уряду США та Internews Network.

Liked the article?
Help us be even more cool!