ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Олександрії місцева влада програла суд журналісту

18.02.2020, 14:00
Фото – скриншот з відео Віктора Голобородька
Фото – скриншот з відео Віктора Голобородька

Олександрійський міський районний суд відмовив у задоволенні позову керівника справами виконкому Олександрійської міської ради (Кіровоградська область) Володимира Чеботарьова й Управління освіти, молоді та спорту Олександрійської міської ради проти видання “Міський кур’єр” і тодішнього редактора видання Віктора Голобородька.

Таке рішення суд ухвалив 17 лютого, повідомляє видання "Тексти.Олександрія".

Позивачі вимагали спростувати інформацію, яка, на їхню думку, порушила їхнє право на незаплямовану честь і гідність та ділову репутацію.

Під час судового засідання позивач Володимир Чеботарьов, коментуючи свою позовну заяву, зазначав, що він "відкатами" не займається. Твердження журналістів про непрозорість проведення тендерів, які було опубліковано в місцевій пресі, є йому неприємними й такими, які нівелюють його позитивний досвід роботи. Однак у суді він розширив свої вимоги і просив суд не тільки спростувати якісь окремі позиції статті, а й публікацію загалом, вважаючи її недостовірною і такою, що шкодить його реноме.

Представник управління освіти, депутат міської ради Олег Банковський, відповідаючи на запитання відповідача, не зміг навести аргументів щодо настання якихось негативних наслідків для ділової репутації управління. Водночас він зауважив, що міг би привести в суд десятки свідків, які могли б підтвердити негативну оцінку публікації.

У своїй промові ексредактор видання Віктор Голобородько зазначав, що перед публікаціями проводилася перевірка викладених фактів, а всі наявні докази в публікації мають припущення, що базуються на мінімальній фактичній основі. За його словами, саме наявність обґрунтованих мінімальних доказів, за практикою Європейського суду з прав людини, і є відповідним рівнем забезпеченості журналістських розслідувань.

Суддя суду оголосив вступну та резолютивну частину рішення, де зазначалося, що рішення може бути оскаржено сторонами до Кропивницького апеляційного суду. Повний текст рішення має бути оприлюднено не пізніше ніж 27 лютого.

Liked the article?
Help us be even more cool!