ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В окупованому Мелітополі мовить понад десяток пропагандистських радіостанцій

12 FM-частот забезпечують мовлення пропагандистських радіостанцій на території тимчасово окупованого Мелітополя Запорізької області. Дві з них займає “ЗаРадіо”, яке входить до складу медіахолдинга “ЗаМедіа”, створеного російським пропагандистом Олександром Малькевичем. Також на окупованій частині Запорізької області мовить пропагандистське “Радио Крым” і низка всеросійських радіостанцій включно з “Радіо Росія”. Про це повідомляє телеграм-канал “Новий Мелітополь”, надаючи бажаючим список частот, на яких мовлять ці ворожі медіа.

Дві частоти, 103,2 і 10,2 FM, займає пропагандистська радіостанція “ЗаРадіо”.  Окупанти запустили “ЗаРадіо” на FM-частоті на окупованій частині Запорізької області у вересні 2022 року. За два роки радіо окупантів має мовлення вже на двох частотах. Також, повідомляє телеграм-канал, на FM-частоті 105,6 мовить “Радио Крым”. За даними російських реєстрів, радіо входить до структури медіахолдинга “Автономна некомерційна організація “Телерадіокомпанія “Крим”, яка включає 16 пропагандистських медіа. Його заснувало окупаційне міністерство внутрішньої політики, інформації та зв'язку Криму на початку липня 2014 року.

“Радіо Росії” запустили на окупованій території Запорізької області одразу після захоплення українських територій. Наприклад, в окупованому Енергодарі це радіо запустили протягом місяця після захоплення міста російськими військовими. Наразі воно мовить на  FM-частоті 92,3. “Радіо Росії” входить до структури всеросійської державної телевізійної та радіомовної компанії відомої як ВДТРК.

Ще одне пропагандистське радіо “Радіо Звєзда” створене російським ТРК збройних cил РФ “Звєзда”. “Звєзда” мовить на частоті 98,5.

“Радіо 333” ще одне пропагандистське радіо, яке мовить у окупованому Мелітополі.  Про себе на російських сайтах вони пишуть так: “Радіо 333 патріотичне радіо, російське, за суттю, і за духом. Назва “Радіо 333” або божественна трійця символізує триєдність православного християнства і одночасно атакуючу міць російської армії”. Серед виконавців, які тут співають, Юлія Чичеріна, відома радикальною підтримкою ідеології рашизма, Олег Газманов, Вікторія Циганова та інші співаки путінського режиму.

Ще одне пропагандистське радіо “Піка-ФМ” мовить на FM-частоті 104,1. Воно називає себе “російською патріотичною радіостанцією”, створеною першим інформаційним козацьким агентством “ПІКА”. Вперше радіо з'явилося в ефірі у липні 2023 року і наразі мовить тільки в окупованому Мелітополі, але має плани розширитися на т.зв. ДНР, ЛНР і на всю Запорізьку та Херсонську області. Крім пісень “російською” і “патріотичної спрямованості”, як і інші, мають купу пропагандистських програм, які називають “аналітикою”.

Ще п'ять радіостанцій, які є окупованому Мелітополі, мовлять в РФ багато років і тепер розповсюдили свій сигнал на ТОТ Запорізької області. Йдеться про “Новоє радіо”, “Дорожноє радіо”, “Love радіо”, “Рускоє радіо” і “Авторадіо”.

Як писав ІМІ, нещодавно російські пропагандисти анонсували запуск на тимчасово окупованих територіях Запорізької області ще одного радіо під назвою “Юг молодой”, цільовою аудиторією якого має стати українська молодь.

Liked the article?
Help us be even more cool!