ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В окупованому Криму затримали адвоката Олексія Ладіна – закидають дискредитацію армії РФ

Фото – Ґрати, Антон Наумлюк
Фото – Ґрати, Антон Наумлюк

В окупованому Криму затримали російського адвоката Олексія Ладіна, який захищає українських полонених і політв’язнів.

Про це пишуть "Ґрати" з посиланням на кримських колег Ладіна, а також члени родини.

За даними видання, Ладін повертався з Ростова-на-Дону, де брав участь у судових засіданнях у справах українських військовополонених, яких судять у Південному окружному військовому суді. Він мав приїхати до Сімферополя пів на п'яту ранку. Там він збирався взяти участь у засіданні щодо продовження запобіжного заходу жителю Ялти, якого обвинувачують у зберіганні вибухівки.

Адвоката затримали після приїзду до Сімферополя, після цього в його будинку в Севастополі о пів на сьому ранку провели обшук. За словами юристки Лілі Гемеджі, попередньо відомо, що Ладіна обвинувачують у дискредитації російської армії через пост у Facebook, проте жодних подробиць поки що немає.

Після обшуку його забрали із собою, зараз колеги намагаються знайти його.

Ладін брав участь у багатьох судових процесах над кримськими татарами, які обвинувачуються в причетності до ісламської партії "Хізб ут-Тахрір", а також у справах проукраїнських активістів у Криму. Після початку повномасштабного вторгнення він захищав українських військовополонених та викрадених цивільних, яких російська влада обвинувачувала за кримінальними статтями.

Наразі Ладін захищає в Ростові-на-Дону мелітопольського активіста Ярослава Жука, якого обвинувачують у теракті.

Як повідомляв ІМІ, з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну 472 мешканців тимчасово окупованого Криму звинуватили за статтею адміністративного кодексу Росії про дискредитацію російської армії. 

Liked the article?
Help us be even more cool!