ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В окупованому Криму заблокували сайт Кримської правозахисної групи

13.07.2021, 10:10
Фото – Кримська правозахисна група
Фото – Кримська правозахисна група

В окупованому Росією Криму заблокували сайт Кримської правозахисної групи через публікацію матеріалів про незаконний військовий призов на півострові.

Про це повідомляється на сайті Кримської правозахисної групи (КПГ).

“У 2020 і 2021 роках ухвалено мінімум 20 рішень, що забороняють статті Кримської правозахисної групи для “поширення на території Російської Федерації”. Усі публікації стосуються незаконного військового призову в Криму. В усіх випадках з позовами проти КПГ про заборону інформації до “судів” зверталися представники військової прокуратури”, – зазначає КПГ.

У всіх рішеннях ідеться, що інформація правозахисників “підриває основи конституційного ладу РФ, створює передумови порушення федеративного устрою країни, цілісності й недоторканності її території”, оскільки, на думку російських судів, “місто федерального значення Севастополь і Крим, бувши суб'єктами РФ, долучені до федеративного устрою РФ і становлять невіддільну основу конституційного ладу держави, а призов громадян на військову службу, зокрема тих, які проживають на території суб'єктів Росії, є одним зі способів комплектування Збройних сил РФ, що забезпечують цілісність і недоторканність території держави”.

Статті КПГ визнають забороненими до поширення, а рішення скеровують до Федеральної служби з нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій (Роскомнагляд) для занесення сайту до реєстру забороненої в РФ інформації. 

За даними КПГ, з 2018 року вони отримали понад 50 повідомлень від Роскомнагляду про внесення статей сайту до реєстру інформації, забороненої в РФ.

Сайт правозахисників заблоковано щонайменше в Сімферополі, Судаку, Керчі, Красноперекопському та Бахчисарайському районах.

За словами медіакоординаторки КПГ Ірини Сєдової, “окупанти роблять усе можливе, щоб приховати від кримчан ті військові злочини, які вчиняються російською владою в Криму”.

Liked the article?
Help us be even more cool!