ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В окупованому Криму вийшов з-під арешту адвокат Олексій Ладін

Фото – Facebook-сторінка Кримської солідарності
Фото – Facebook-сторінка Кримської солідарності

З-під адміністративного арешту вийшов російський адвокат, який захищає українських політв'язнів і військовополонених, Олексій Ладін. Ухвалою Київського районного суду він провів 14 діб адміністративного арешту в Сімферополі.

Про це повідомила ГО "Кримська солідарність".

"Для мене з усією очевидністю зрозуміло, що ні до якої законності та юриспруденції це рішення суду стосунку не має, бо жодних екстремістських матеріалів у соціальних мережах я не розміщував. Хочу сказати дякую всім, хто мене підтримував. Підтримка дуже відчувається і дуже важлива", – прокоментував Ладін.

Адвоката звинуватили одразу у двох адміністративних правопорушеннях: ч. 1 ст. 20.3 КпАП ("Пропаганда або публічне демонстрування нацистської атрибутики чи символіки") та ч. 1 ст. 20.3.3 КпАП ("Публічні дії, спрямовані на дискредитацію використання Збройних Сил Російської  Федерації").

Олексія Ладіна затримали 13 жовтня в Сімферополі й того ж дня провели обшук у його будинку в Севастополі. Після затримання в Київському районному суді відбулося засідання, де адвокату призначили 14 діб адміністративного арешту та штраф у розмірі 45 тисяч рублів.

Перший протокол адвокат отримав за дві публікації, розміщені на його сторінці влітку 2018 року. Це малюнки колишнього політв’язня Ісмаїла Рамазанова, якого на той момент захищав у суді Олексій Ладін.

Другий протокол склали на підставі репосту Олексія Ладіна в березні 2022 року. У документі зазначається, що адвокат опублікував допис у фейсбуці про те, що російська армія використовує під час бомбардування Харкова касетні боєприпаси.

Liked the article?
Help us be even more cool!