ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В окупованому Криму арештували чоловіка через критику блокування YouTube

В окупованому Криму російські силовики арештували чоловіка, який відкрито виступив проти обмеження доступу до відеохостингу YouTube, повідомляє проєкт Радіо Свобода “Крим.Реалії”.

Арештованого звати Сулейман Юсупов. Йому 56 років. Він живе в степовому аграрному районі в центрі Кримського півострова.

Як зазначає видання, його слова про те, що обмеження доступу до YouTube позбавляє людей волі, невідомі зняли на відео, яке потім опинилося, зокрема, на провоєнних пабліках.

Відео знято в нічний час. На ньому людина, яку складно візуально ідентифікувати, розмовляє з групою молодих людей, що ведуть приховане знімання. Людина на відео висловлюється проти ініціативи російської влади щодо “вповільнення” YouTube.

“Я за волю. Чому YouTube зараз відключили? У YouTube усе, весь світ. Весь світ ми бачимо в YouTube. Мені скоро буде 60 років, я кайфую від YouTube. А тепер взяли та відключили мій YouTube. Свободу вашу вбивають. Свободу! Чому ви мовчите? Чого ви боїтеся? Кого? Й...ного цього Путіна скінченого? Він старий, завтра помре”, – каже людина на відео.

Після цього Telegram-канал “Крымский СМЕРШ” провоєнного блогера з Феодосії Олександра Таліпова опублікував відео, на якому кримчанин, що називає себе Сулейманом Юсуповим, читаючи текст із листа, перепрошує за свої слова проти президента Росії та пояснює, що сказав їх під впливом алкоголю. Чи було це вибачення добровільним, достовірно невідомо.

Журналісти проєкту “Крим.Реалії” з'ясували, що справу затриманого кримчанина наприкінці серпня 2024 року розглядав російський окупаційний Червоногвардійський районний суд. Йому призначили адміністративне стягнення.

Суддя Сергій Проскурня визнав кримчанина винним за ч. 1 ст. 20.1 КпАП РФ (дрібне хуліганство).

На сайті йдеться про два адміністративні стягнення щодо Сулеймана Юсупова, але які саме – не уточнюється.

За даними провоєнних пабліків, кримчанина заарештували на 10 діб.

Позиція Сулеймана Юсупова щодо його переслідування невідома. Крим.Реалії не вдалося зв'язатися з ним. Редакція готова надати кримчанину та його представникам можливість висловитися.

Також Крим.Реалії з'ясувало, що Сулеймана Юсупова 2018 року вже притягували до адміністративної відповідальності за те, що він у громадському місці, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, висловлювався нецензурною лайкою і не реагував на зауваження співробітників окупаційної поліції. За це його тоді оштрафували на 500 рублів за ч. 1 ст. 20.1 КпАП Росії (дрібне хуліганство).

У судовому рішенні йдеться, що кримчанин безробітний. Тоді він визнав свою провину і пообіцяв, що подібне більше не повториться, йдеться в рішенні суду.

Як повідомляв ІМІ, окупаційна влада Криму розгорнула кампанію з рекламування та популяризації російського відеохостингу Rutube. У кримських містах з'явилася зовнішня реклама на бігбордах, що пропонує дивитися Rutube.

Liked the article?
Help us be even more cool!