ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Офісі президента хочуть, щоб Нацрада контролювала всі питання інформації

17.07.2019, 16:11

В Офісі президента України вважають за необхідне розширити повноваження Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на заступника керівника Офісу президента України Кирила Тимошенка.

“Ми розуміємо, що Національну раду треба переробляти, до її функцій щось додавати. Ми зараз напрацьовуємо таку “історію”. Я думаю, що через тиждень чи два у нас буде рішення щодо Національної ради, тому що вона як орган, який контролює, не має жодних важелів впливу. Ми розуміємо, що вже всі країни пішли вперед... Те, що Нацрада контролює телебачення і радіомовлення — це добре, але можливо треба пооб'єднувати декілька органів із Національною радою, щоб це був один великий орган, який контролюватиме всі питання інформації”, - зазначив Тимошенко.

Водночас він не уточнив, які саме відомства планують об'єднати з Нацрадою, але підкреслив, що в Офісі Президента є три шляхи вирішення цього питання.

“Які саме органи — я не можу зараз вам сказати, тому що у нас є три шляхи вирішення: об'єднати так, так чи так, але Національна рада повинна стати органом, який буде дійсно контролювати і вирішувати питання щодо контролю за інформаційним простором в Україні”, - сказав він.

Разом з тим Тимошенко наголосив, що стосовно розширення повноважень Нацради будуть ініціативи як від Президента, так і від Верховної Ради. За його словами, йтиметься про шляхи “вироблення швидких реакцій з боку Нацради на будь-які виклики в інформаційному просторі”.

Як повідомляв ІМІ, 15 липня радник команди президента України Володимира Зеленського з політичних питань Микита Потураєв повідомив про намір команди президента ліквідувати Міністерство інформаційної політики, а також об’єднати Національну раду з питань телебачення і радіомовлення з Державним комітетом телебачення і радіомовлення.

Liked the article?
Help us be even more cool!