ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Команда президента планує ліквідувати МІП та об'єднати Нацраду з Держкомтелерадіо – Потураєв

15.07.2019, 16:28
Фото - detector.media

Команда президента України Володимира Зеленського планує ліквідувати Міністерство інформаційної політики, а також об'єднати Національну раду з питань телебачення і радіомовлення з Державним комітетом телебачення і радіомовлення.

Про це 15 липня повідомив радник команди президента України Володимира Зеленського з політичних питань Микита Потураєв під час експертної зустрічі “Деолігархізація медіа: як забезпечити незалежність ЗМІ від їхніх власників?”, повідомляє “Детектор медіа”.

“МІП ми плануємо перезавантажити у нуль”, – сказав він.

Потураєв повідомив, що в планах президентської команди – об’єднання Національної ради з питань телебачення і радіомовлення (незалежний регуляторний орган) і Державного комітету телебачення і радіомовлення (орган виконавчої влади).

“У нас є ідея об'єднання Держкомтелерадіо та Нацради. Тому що в Держкомтелерадіо мало господарських функцій. Треба зміцнити в тому числі і фінансово, особовий склад. Також ми маємо забезпечити незалежність регулятора”, – сказав він.

За його словами, зараз у команді президента обговорюють різні можливості зміни квотного принципу формування Нацради. Зокрема, по троє членів регулятора можуть призначати президент, парламент і Кабмін. Однак остаточне рішення ще не узгоджено.

Потураєв додав, що в оновленого регулятора мають бути розширені функції.

На запитання, яким чином планується об'єднати Нацраду і Держкомтелерадіо, він відповів, що шляхом змін до Конституції. При цьому, на думку Потураєва, регулятор має залишатись конституційним органом.

Як нагадує видання, команда Адміністрації президента Володимира Зеленського розробляє пакет законопроектів щодо медіаіндустрії, який стосуватиметься й питання деолігархізації ЗМІ.

Пакет законопроектів матиме три ключових механізми: незалежність редакційної інформаційної політики, прозорість фінансування та економічна спроможність медіа.

Liked the article?
Help us be even more cool!