ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Одесі журналістів кількох медіа не допустили на брифінг голови податкової

15.01.2020, 14:47
Фото – УНІАН
Фото – УНІАН

В Одесі 15 січня журналістів декількох медіа не допустили на брифінг голови Державної податкової служби України Сергія Верланова, повідомляє “Думська”.

Як пише видання, шлях кореспондентам і операторам щонайменше восьми видань і телеканалів, зокрема “Думської”, “Думської ТВ”, “Пушкінської”, “Редакції”, 5 каналу, каналу “Україна”, перегородив закритий турнікет і охоронець. Останній заявив, що пропускає тільки журналістів, які є в списках.

До журналістів вийшла прессекретарка Сергія Верланова та повідомила, що не пропускають журналістів “тому, що це – режимний об'єкт”.

За інформацією видання, на захід пустили лише співробітників 1+1 та “Інтера”.

На місце викликали поліцію.

Юрист ІМІ Алі Сафаров вбачає допуск лише окремих журналістів і ЗМІ на відкритий захід суб’єкта владних повноважень актом цензури і перешкоджанням законній професійній діяльності журналіста, що є кримінальним злочином, передбаченим статтею 171 Кримінального кодексу України.

“Закон України “Про інформацію” визначає в статті 25 право журналіста безперешкодно відвідувати приміщення суб'єктів владних повноважень, відкриті заходи, які ними проводяться, та бути особисто прийнятим у розумні строки їхніми посадовими і службовими особами, крім випадків, визначених законодавством. Водночас, відповідно до статті 26 цього ж закону, відсутність акредитації не може бути підставою для відмови в допуску журналіста, працівника засобу масової інформації на відкриті заходи, що проводить суб'єкт владних повноважень”, – сказав юрист.

Liked the article?
Help us be even more cool!