ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Одесі журналіста не пустили в міськраду на засідання комісії

09.02.2022, 18:32
Фото – Ізбірком
Фото – Ізбірком

Представники Муніципальної варти 7 лютого не пустили в будівлю Одеської міської ради журналіста Центру публічних розслідувань Євгена Когана, який прийшов на засідання постійної комісії з питань екології, запобігання надзвичайним ситуаціям та ліквідації їхніх наслідків, зв’язку та інформаційних технологій, повідомляє Центр публічних розслідувань.

Журналісту заявили, що його не пускають через відсутність сертифіката про вакцинацію.

Євген Коган зазначив, що охоронці не змогли чи не захотіли пояснити, хто саме видав розпорядження про додаткові обмеження доступу до будівлі міської ради, однак після виклику поліції надали лише копію постанови Кабінету Міністрів від 20 жовтня 2021 року про список тих, хто може перевіряти документи щодо вакцинації проти COVID-19 та протокол засідання оперативного штабу ще від 1 листопада 2021 року. За його словами, не змогли відповісти на питання щодо автора розпорядження ані заступник мера Олег Бриндак, ані директорка юридичного департаменту Інна Поповська. 

Журналісти викликали поліцію, проте, окрім розпорядження уряду, охоронці не змогли надати документів, які засвідчили б законність дій Муніципальної варти. Тож представники засобів масової інформації написали заяву про перешкоджання їхній професійній діяльності.

Також, за словами Євгена Когана, охоронці не назвали своїх імен і прізвищ та не мали ознак, за якими їх можна було б ідентифікувати. 

Редакція не відкидає, що в такий спосіб муніципалітет “готує підґрунтя для недопуску журналістів на пленарне засідання сесії міської ради”.

Як повідомляв ІМІ, 2 лютого охоронці Одеської міської ради не пропускали кореспондентів 7 каналу до першого заступника міського голови Одеси Михайла Кучука, у якого щосереди проходить приймальний день для громадян.

В Одеській міськраді представнику ІМІ розповіли, що журналістам 7 каналу повідомили про відсутність першого заступника міського голови через робочий виїзд. Після перевірки документів охоронці адмінбудівлі пропустили знімальну групу до кабінету Кучука, де вони продовжили очікувати протягом кількох годин поки співробітники міськради не відчинили двері та не показали їм пусте приміщення.

Раніше 7 телеканал повідомив, що охоронці Одеської міської ради 25 січня не пускали журналістів на засідання земельної комісії міськради.

Liked the article?
Help us be even more cool!