ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Одесі відкрили справу щодо жінки, яка намагалася повісити російський прапор

В Одесі поліція розпочала кримінальне провадження стосовно жінки, яка намагалася повісити російський прапор на Європейській площі. Про це повідомила Нацполіція в Одеській області.

Її дії кваліфіковано як виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників (за ознаками ч. 1 ст. 436-2 Кримінального кодексу України). Їй  загрожує до трьох років позбавлення волі.

Інцидент стався 7 жовтня, близько 23-ї години. Очевидці повідомили до поліції, що невідома намагалася повісити прапор РФ на постамент і висловлювалася на підтримку Росії.

Фігуранткою виявилася 43-річна жителька Одеси, яка вже потрапляла до поля зору правоохоронців за крадіжку, дрібне хуліганство та розпивання спиртних напоїв у громадському місці.

Фігурантка справи. Фото – Нацполіція

Розв'язується питання щодо повідомлення їй про підозру у виправдовуванні війни, а також обрання запобіжного заходу.

Як повідомляв ІМІ, 7 жовтня в Києві затримали на залізничному вокзалі жінку, яка в соцмережах вихваляла російських окупантів під час російського обстрілу міста зранку 7 жовтня.

Також цього дня в Києві затримали чоловіка, який на Хрещатику принижував загиблих військовослужбовців. Розпочато кримінальне провадження про виправдовування чи визнання правомірною збройної агресії РФ проти України (ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України).

Liked the article?
Help us be even more cool!