ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Одесі охоронець приготельного пляжу перешкоджав журналістці “Схем”

08.09.2017, 12:27
Фото - Радіо Свобода

5 вересня на одному з пляжів Одеси охоронець приготельного пляжу перешкоджав журналістці програми “Схеми” (спільний проект Радіо Свобода та телеканалу “UA:Перший”) Валерії Єгошиній під час зйомок спеціального репортажу “Захоплені береги Одеси”, повідомляє Радіо Свобода.

Журналісти програми поїхали на перевірку одеських пляжів з метою виявити, хто і як порушує базові права людини, а також, кому ж насправді належить одеське узбережжя.

“Тимчасові орендарі пляжів усіляко обмежують людям безперешкодний доступ до моря, беручи плату навіть за сам прохід до води, який має бути безкоштовним. Навіть більше – зводять свої приватні вілли просто на березі”, - йдеться у сюжеті.

Журналісти програми вирішили перевірити, чи можна пройти на пляж 4-зіркового готельного комплексу Grand Pettine. Однак зробити це виявилось одразу складно. “Ходімо, з вами зараз поговорять”, – повідомив знімальній групі один з охоронців.

“Вимикаємо… Я вас з камерою туди не пущу, – поквапився на допомогу йому інший чоловік, який теж представився охоронцем. – Викликайте поліцію, але далі ви не пройдете, повірте, я вас далі не пропущу”, - звернувся охоронець до журналістки.

При цьому, йдеться у сюжеті, щойно чоловік зрозумів, що справа набирає серйозних обертів, проконсультувавшись телефоном, від звання охоронця одразу почав відхрещуватися. Як і перший чоловік, який показово на камеру зняв майку з написом “Охорона”. Згодом він переодягнувся, але свого посту так і не залишив. Відмовилася спілкуватися на камеру і жінка, яка назвалася адміністраторкою закладу.

За даними програми, ще донедавна цим комплексом володіла фірма у минулому депутата облради від Партії регіонів Сергія Демидова (за даними ЗМІ, давнього бізнес-партнера Ігоря Маркова – одіозного екс-народного депутата).

За даним фактом Київський відділ поліції міста Одеса відкрив кримінальне провадження за статтею 171 Кримінального кодексу України “Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів”. Про це повідомив провідний консультант начальника управління Нацполіції Одещини Руслан Форостяк, повідомляє Радіо Свобода.

“Справу взяло на контроль Головне управління Нацполіції області. Наразі охоронець притягнутий до кримінальної відповідальності – йому було оголошено підозру, матеріали справи передані в прокуратуру Київського району Одеси, яка підтримає звинувачення та скерує матеріали до суду для обрання покарання”, – розповів програмі “Схеми” Руслан Форостяк.

Матеріали справи передали в прокуратуру.

Liked the article?
Help us be even more cool!