ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Івано-Франківську пограбували офіс інтернет-видання "ПІК"

14.08.2020, 12:40
Фото – ПІК
Фото – ПІК

Івано-франківське інтернет-видання “Прикарпатська інформаційна корпорація” (ПІК) повідомило про пограбування офісу редакції. Про це повідомляється 14 серпня на сайті видання.

Про пограбування стало відомо, сьогодні, 14 серпня, після 7-ї години ранку, коли один із журналістів ПІК прийшов до офісу. З кабінету було вкрадено п’ять комп’ютерів з усією інформаційною базою.

“Це не що інше, як напад на незалежне медіа на порозі передвиборчої кампанії, яка по факту вже розпочалася”, – зазначає видання.

Про інцидент редакція повідомила в поліцію. Зараз тривають слідчі дії.

Фото- та відеотехніку залишили. Загальна вартість викраденого близько 80 тис. грн, повідомляє "Галицький кореспондент".

В коментарі ІМІ редакція ПІК повідомила, що за фактом пограбування поліція відкрила кримінальне провадження за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу (Частина 3 ст. 185 КК передбачає крадіжку, поєднану з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або таку, що завдала значної шкоди потерпілому).

“Офіційно причина ще встановлюється”, - сказали в редакції.

Крім того, в редакції сподіваються, що це просто крадіжка, а не перешкоджання журналістській діяльності.

“Ми, все ж таки, сподіваємося, що це просто крадіжка, а не перешкоджання журналістській діяльності. Хоча, припускаємо і другий варіант, адже винесли лише ноутбуки. Ми незалежне видання, зараз йдуть вибори. Мета такого злочину може бути різною. І якщо, все ж таки, це перешкоджання журналістській діяльності, то це дуже погано, адже в такому випадку зловмисники навряд зупиняться на вкрадених ноутбуках”, - зазначили в редакції.

Засновниця проекту ПІК Оксана Камінська у себе на фейсбук-сторінці зауважила, що “виглядає дивним те, що вкрали лише ноутбуки”. 

“В офісі знаходилася й інша коштовна техніка. Наче, хтось дуже не хоче, аби ми працювали. Цікавий момент, але напередодні виборів, ми готували незалежний політичний проєкт”, - зазначила вона.

Фото ПІК
Liked the article?
Help us be even more cool!