ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Італії оштрафували Google на 102 млн євро

13.05.2021, 11:41
Фото – Google
Фото – Google

Антимонопольний регулятор Італії наклав на Google штраф у розмірі понад 100 мільйонів євро за зловживання панівним становищем. 

Таке рішення регулятор оголосив 13 травня, повідомляє “Європейська правда” з посиланням на Ansa.

Цей штраф у розмірі 102,084 млн євро обґрунтований відмовою інтернет-гіганта прийняти на своїй платформі Google Play сторонній застосунок, що дозволяє знаходити зарядні станції для електромобілів, йдеться в повідомленні італійського Антимонопольного органу.

Звідси можливі негативні наслідки для розповсюдження електромобілів, використання “чистої” енергії та переходу до стійкішої мобільності з екологічного погляду.

Італійський регулятор зазначає, що в Італії близько трьох чвертей смартфонів використовують Android. Крім того, Google є абсолютно важливим оператором на глобальному рівні в контексті так званої цифрової економіки і має дуже значну фінансову силу.

Нагадаємо, Google кілька разів штрафували на європейському рівні за зловживання панівним становищем. Останнє розслідування призвело до рекордного штрафу в 4,3 мільярда євро.

Як повідомляв ІМІ, у 2020 році Франція оштрафувала Google на 100 млн євро за порушення правил країни щодо трекерів онлайн-реклами, відомих як файли кукі (cookie).

Liked the article?
Help us be even more cool!