ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Франція оштрафувала Google на 100 млн євро за cookie, які відстежують рекламу

11.12.2020, 11:18
Фото – cursoductor.com.br
Фото – cursoductor.com.br

У Франції компанію Google оштрафували на 100 мільйонів євро за порушення правил країни щодо трекерів онлайн-реклами, відомих як файли кукі (cookie), повідомляє ВВС.

Це найбільший штраф, який будь-коли накладала французька організація з нагляду за конфіденційністю даних CNIL.

Американський роздрібний гігант Amazon також оштрафували на 35 мільйонів євро за порушення правил.

У CNIL заявили, що французькі вебсайти Google і Amazon не запитували згоди відвідувачів перед тим, як файли кукі, які відстежують рекламу, були збережені на їхніх комп'ютерах.

За словами регулятора, Google і Amazon також не надали чіткої інформації про те, як використовуватиметься онлайн-відстеження і чи відвідувачі французьких вебсайтів можуть відмовитися від файлів кукі.

Технологічним гігантам надали три місяці на зміну інформаційних банерів, які показуються на їхніх сайтах.

Якщо вони не дотримуватимуться правил, їх штрафуватимуть ще на 100 тисяч євро на день аж до внесення змін.

У заяві, опублікованій Reuters, компанія Google повідомила: “Ми дотримуємося свого досвіду надання попередньої інформації та чітких засобів контролю, надійного внутрішнього управління даними, безпечної інфраструктури та насамперед корисних продуктів”.

“Сьогоднішнє рішення, ухвалене відповідно до французьких законів про конфіденційність, не враховує цих зусиль і не враховує того факту, що французькі правила та нормативні вимоги є невизначеними й постійно змінюються”, – наголошують у компанії.

В Amazon не погодилися з рішенням CNIL.

“Ми постійно оновлюємо наші методи забезпечення конфіденційності, щоб гарантувати, що ми відповідаємо щораз більшим потребам і очікуванням клієнтів та регуляторів і повністю дотримуємося всіх законів у кожній країні, в якій ми працюємо”, – йдеться в заяві компанії.

Liked the article?
Help us be even more cool!