ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В італійському Палермо покажуть документальний фільм "20 днів у Маріуполі"

У італійському місті Палермо покажуть документальний фільм українського режисера Мстислава Чернова "20 днів у Маріуполі". Організаторка показу – маріупольчанка Майя Шурховецька

Про це вона повідомила на Facebook-сторінці.

"Запрошую вас на перегляд документального фільму про війну в Маріуполі, який номіновано на "Оскар", "20 days in Mariupol". Я в ці дні теж була в місті. Тому я прямо свідок того, що буде показано у фільмі. Показ фільму буде в кінотеатрі Cinema Vittorio De Seta 10 січня, о 18:00, вхід безкоштовний. І моє прохання: давайте не будемо мовчати, а показувати світові, що відбувається в Україні, і запросимо якнайбільше італійців", – закликала українців в Італії Майя Шурховецька.

У коментарі 0629 Майя розповіла, що організувати показ фільму в Італії – непросте завдання. 

"Треба збирати мільйон підписів, дозволів. Я до останнього моменту не була впевнена, що все вийде. Гроші за оренду оплатили співзасновники мережі закладів Nauto, для того щоб вхід на показ був вільним і щоб якомога більше італійців захотіли й змогли подивитися фільм. Вони ж допомагали і інформаційно", – розповіла жінка.

Вона додала, що планує виступати перед початком показу, адже більшість кадрів фільму зроблено саме в тому районі, де вона жила з родиною.

"Це фільм про те, що ми пережили особисто. Я хочу, щоб італійці знали правду про те, що зробила Росія з нашим містом", – розповіла організаторка показу.

Майя каже, що українська громада в Італії невелика, проте дружна, і вони вже обговорюють, як реагуватимуть на пропагандистський фільм про Маріуполь, який росіяни збираються показати в Модені. 

"На жаль, на відміну від російських організацій, які мають потужну фінансову підтримку від держави, українська громада такої підтримки не має, і протидіяти проросійським вкидам дуже важко в таких умовах", – зауважила Майя.

Як повідомляв ІМІ, у місті Модена (Італія) росіяни планують провести виставку-конференцію про те, як Маріуполь нібито переживає "стрімкий процес відновлення" після того, як його окупувала РФ. У Міністерстві закордонних справ України назвали виставку провокацією. Метою виставки-конференції росіяни хочуть "представити моденській громадськості результати роботи нової адміністрації міста після остаточного звільнення навесні 2022 року, коли здався батальйон "Азов" на металургійному комбінаті Азовсталь".

У тексті презентації росіяни називають розбитий обстрілами військ РФ та окупований Маріуполь "містом – символом народного повстання на Донбасі проти київської хунти, містом-мучеником". А "звільнили" окупанти Маріуполь від "бандитської окупації, що тривала вісім років", відлік беруть з моменту, коли Маріуполь деякий час перебував під владою так званої "ДНР". 

Liked the article?
Help us be even more cool!