ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Ірані створили структуру, яка стежитиме, щоб жінки носили хіджаб

Фото – EPA

В Ірані створили нову правоохоронну структуру з питань дотримання суворого дрес-коду для жінок. Про це повідомив командувач силами іранського Корпусу вартових ісламської революції (КВІР) у Тегерані Хасан Хасанзаде, передає Радіо Свобода.

За словами одного з керівників КВІР, співробітники цієї служби пройшли спеціальну підготовку, щоб надалі забезпечувати, зокрема, носіння жінками хіджаба в громадських місцях “відповідальнішим чином”.

Оголошення з’явилося після інформації про те, що влада Ірану останніми днями посилила перевірки на відповідність моралі, під час яких, судячи з фотографій, учасники рейдів припускалися грубого поводження з жінками.

Як повідомляв ІМІ, в Ірані з вересня 2022 року кілька місяців тривали масові антиурядові протести через смерть 22-річної Махси Аміні, після того як її заарештувала поліція моралі Ірану за звинуваченням у порушенні закону про хіджаб.

У червні 2023 року суд в Ірані засудив до двох років ув’язнення умовно акторку Афсане Баєган за появу в громадських місцях без хіджаба. З квітня влада Ірану почала встановлювати в громадських місцях камери відеоспостереження, щоб виявляти жінок без хіджаба.

У січні 2024 року в Ірані 33-річну Рою Гешматі звинуватили в “заохоченні вседозволеності” після кількох прогулянок Тегераном без хіджаба. Жінка отримала 74 удари батогом.

Liked the article?
Help us be even more cool!