ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Хакери перервали трансляцію промови президента Ірану, закликавши до протестів

13.02.2023, 14:51
Фото – скриншот з відео
Фото – скриншот з відео

Хакери перервали онлайн-трансляцію промови президента Ірану Ебрагіма Раїсі з нагоди 44-ї річниці Ісламської революції. Інцидент стався 11 лютого, повідомляють CNN та іранська служба Радіо Свободи Radio Farda.

Трансляція його промови перервалася десь на хвилину: на екрані з’явився логотип іранської антиурядової хакерської групи Edalate Ali (“Правосуддя Алі”). У 44-секундному відео, опублікованому у Twitter хакери закликали людей узяти участь у загальнонаціональних протестах цього тижня, а також забрати свої гроші з банків. Відео завершувалося гаслами “Смерть [верховному лідеру аятоли] Хаменеї” та “Смерть Ісламській республіці”.

У своєму виступі Раїсі заявив, що загальнонаціональні антиурядові протести зазнали поразки. Церемонія вшанування річниці революції, низка заходів відбуваються щороку 11 лютого. Багато свят відзначаються широкою урядовою пропагандою.

Нагадаємо, Іран з вересня 2022 року охопили масові антиурядові протести через смерть 22-річної Махси Аміні, після того як її заарештувала поліція моралі Ірану за звинуваченням у порушенні закону про хіджаб.

У своїй промові 11 лютого Раїсі розкритикував протести, стверджуючи, що вони є проєктом ворогів Ірану, спрямованим на те, щоб перешкодити нації продовжувати свої досягнення.

Liked the article?
Help us be even more cool!