ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Ірані повідомляють, що затримали російську журналістку через проблеми з візою

07.10.2019, 16:04
Фото – Василь Смирнов / ТАСС / Медуза
Фото – Василь Смирнов / ТАСС / Медуза

Затримання в Ірані російської журналістки Юлії Юзик пов'язане з проблемами з візою, а не з підозрами в шпигунстві. Про це повідомляють російські інформагенції з посиланням на офіційного представника іранського уряду Алі Рабії, пише Радіо Свобода.

За його словами, іранська влада продовжує вивчати питання. Мати Юзик у розмові з “Новою газетою” сказала, що їй про проблеми дочки з візою невідомо. У попередніх повідомленнях ішлося, що Юзик звинувачують у співпраці зі спецслужбами Ізраїлю і збираються судити.

Журналістка приїхала до Ірану на запрошення. Уже в аеропорту у неї відібрали паспорт, сказавши, що повернуть його на вильоті з країни. 3 жовтня, виламавши двері в її номер, журналістку затримали співробітники Корпусу вартових ісламської революції.

Речниця МЗС Росії Марія Захарова повідомила, що через затримання журналістки до міністерства був викликаний посол Ірану в Росії.

Юзик – авторка книжок “Наречені Аллаха” про жінок-терористок і “Бесланський щоденник” про трагедію в Беслані. У цьому місті в російському регіоні Північна Осетія у вересні 2004 року під час звільнення заручників у школі загинули 334 людини, переважно діти.

Liked the article?
Help us be even more cool!