ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Ірані арештували двох блогерів за знімки з дрона

12.09.2019, 11:02
Фото – bbc.com
Фото – bbc.com

В Ірані заарештували пару автралійських блогерів Марка Фіркіна та Джолі Кінг за "незаконне знімання" за допомогою дрона. Про це повідомляє Громадське з посиланням на ВВС.

Їх арештували 10 тижнів тому біля Тегерана, але про це стало відомо 11 вересня. Вважається, що їх утримують у в'язниці Евін у Тегерані.

Марк Фіркін і Джолі Кінг вели Instagram та YouTube-канал про подорожі. Пара планувала здійснити мандрівку з Австралії через Південно-Східну та Центральну Азію й опинитися у Великій Британії. Їхні останні пости в Instagram були з Киргизстану, тоді вони повідомили, що планують через Іран потрапити до Туреччини.

Також ідеться про те, що в Ірані заарештували науковицю з Кембридзького університету, яка проводила лекції в австралійському університеті.

За повідомленнями, вона вже була засуджена на 10 років в'язниці за невідомими звинуваченнями. Випадки не вважаються пов'язаними.

Міністерство закордонних справ Австралії вже працює над поверненням своїх громадян і просить інших утриматися від поїздок до Ірану.

Liked the article?
Help us be even more cool!