ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В іноземних медіа готують матеріали з дискредитацією керівництва України – ЦПД

В іноземних медів готується дезінформаційна кампанія проти вищого керівництва держави.

Про це заявив Центр протидії дезінформації при РНБО.

За його даними, планується серія публікацій з дезінформацією проти військово-політичного керівництва України, яка вийде на англомовних ресурсах.

"Їх готують іноземні журналісти, які мають досвід роботи в Росії, зокрема в часи початку влади Путіна. Метою таких дій є розкол в українському суспільстві", – йдеться в повідомленні.

У коментарі hromadske представник ГУР Андрій Юсов уточнив, що російські спецслужби планують залучати експертів, політологів, лідерів суспільної думки, журналістів, які мають певний бекграунд роботи на території росії. Може йтися про експертні коментарі, статті, матеріали, де так чи інакше посилюватимуться російські наративи.

"Матеріали можуть бути різні. Йдеться не про один матеріал, це саме хвиля і серія, і вони можуть відрізнятися між собою. Але, зокрема, йдеться про конкретні прізвища військового і політичного керівництва нашої держави", – зазначив представник розвідки.

Юсов додав, що спалах такої дезінформаційної хвилі планується "в надзвичайно важливий період", коли партнери ухвалюють ключові рішення щодо підтримки України.

"Йдеться про щось нове. Найімовірніше, це буде знову компіляція фактів і стереотипів, які будуть використані противниками продовження підтримки України як аргументація своїх дій", – додав він.

Liked the article?
Help us be even more cool!