ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Естонії презентували перше українське радіо Druzi

Фото – фейсбук Druzi
Фото – фейсбук Druzi

В Естонії презентували першу українськомовну радіостанцію Druzi.ee. Презентація відбулася 17 листопада в Талліні в головному холі музею фотографії, мистецтва та культури Fotografiska, повідомляється на фейсбук-сторінці радіо.

На сайті радіостанції зазначається, що Druzi – сучасне цифрове українське радіо для українців, які живуть в Естонії, та естонців, які цікавляться Україною. 

“Це платформа, яка об’єднує дві культури та дозволяє слухачам насолоджуватися як українською, так і естонською музикою та інформацією”, – йдеться в описі.

Місія радіо – “підтримувати гармонійний культурний обмін та сприяти збереженню та розвитку української ідентичності в Естонії”.

На радіо можна почути українську музику (хіти українських виконавців усіх жанрів: від популярних пісень до року та фолку); сучасні естонські хіти; інформацію та новини, пов'язані з українською громадою в Естонії. Також в ефірі передбачено програми про українську та естонську культуру, історію, традиції та гастрономію. Крім того, освітні мовні програми для дорослих і дітей. 

Радіо транслюється українською, також інформація подається англійською та естонською мовами.

Презентацію-вечірку урочисто відкрили голова Асоціації українських організацій в Естонії Володимир Паламар та співзасновник радіо Андрій Верхоляк.

Під час презентації тривав збір коштів для 118 окремої механізованої бригади Збройних Сил України, яка ремонтує військову техніку. Загалом було зібрано 470 євро та 621 грн.

Liked the article?
Help us be even more cool!