ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Естонії на радіо штучний інтелект провів першу передачу

На естонському “Радіо 4” провели експеримент: перший випуск передачі “Чартер” провів штучний інтелект, повідомляє ERR. 

Вдався до такого експерименту ведучий радіо Олександр Жемжуров. Він хотів дізнатися, чи зможе ШІ замінити живого ведучого та взяти на себе управління програмою. 

“Технології дійсно розвиваються стрімкими темпами і мені стало цікаво перевірити це на практиці – чи можливо вже сьогодні використовувати ІІ в радіоефірі і що для цього потрібно? Я почав вивчати різні платформи, що застосовують штучний інтелект для створення контенту. Для початку ChatGPT проаналізував мої передачі для осіннього сезону, склав текст для ефіру і навіть запропонував добірку пісень для плейлиста”, – розповів ведучий.

Він додав, що на наступному етапі за допомогою іншої платформи створив голосового асистента, якого назвав Чарлі.

“Чарлі дебютував у радіоефірі під моїм керівництвом, а його репліки супроводжувалися моїми коментарями. Результат нашої спільної роботи можна почути у новому випуску передачі”, – зазначив Олександр.

Програма “Чартер” – щотижневий огляд музичних новинок. У кожному випуску Олександр Жемжуров розповідає про останні музичні тренди, знайомить слухачів із новими стилями та ділиться цікавими фактами зі світу поп-зірок. 

Як повідомляв ІМІ, редакція лондонської газети Evening Standard планувала опублікувати разову рецензію, написану штучним інтелектом від імені критика Браяна Сьюелла, який помер 2015 року у віці 84 роки.

Liked the article?
Help us be even more cool!