ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Лондонська газета опублікує рецензію, написану ШІ "від імені" покійного арткритика

26.09.2024, 17:57

Лондонська газета Evening Standard, яка змінила назву на London Standard, опублікує разову рецензію, написану штучним інтелектом від імені критика Браяна Сьюелла, який помер 2015 року у віці 84 роки, повідомляє The Guardian.

Випуск матиме кілька матеріалів про штучний інтелект і роль Лондона як центру розвитку цієї технології, розповів тимчасовий виконавчий директор Standard Пол Канарек.

“London Standard – це сміливе й новаторське видання. У ньому представлено експериментальну рецензію нашого легендарного критика Браяна Сьюелла, і його спадкоємці в захваті”, – сказав Пол Канарек.

Браян Сьюелл приєднався до Standard у 1984 році і є лауреатом численних нагород за свою роботу. Газета не підтвердила, як саме вона відтворить його унікальний стиль – колись той написав, що Бенксі “мали б приспати ще при народженні”, – але чат-боти можуть бути налаштовані на імітацію стилю різних авторів. 

25 вересня чат-бот ChatGPT за запитом Guardian написав підробну статтю про Ван Гога, приблизно суголосну зі стилем Сьюелла.

Standard перейшла на щотижневий графік публікацій. Останніми місяцями видання скоротило близько 60 редакційних посад зі 130 загалом.

Розмірковуючи про роботу Сьюелла після його смерті у 2015 році, арткритик Guardian Джонатан Джонс написав: “Його погляди були різкими й спонукали людей до суперечок, що і є важливим”.

Новинний сайт Deadline, який першим повідомив про план “відродження” Сьюелла, зазначив, що йдеться про рецензію на нову виставку Ван Гога в Національній галереї Лондона, якій Guardian поставив п'ять зірок.

У розмові із сайтом Press Gazette Канарек сказав, що рецензія є “одноразовою спробою спровокувати дискусію про штучний інтелект і журналістику”. Він додав, що публікація від імені Сьюелла отримала схвалення його спадкоємців.

Як повідомляв ІМІ, у квітні 2024 року німецький тижневик Die Aktuell звільнив з посади головну редакторку Енн Гоффманн. Журнал опублікував згенероване штучним інтелектом “інтерв'ю” від імені гонщика Міхаеля Шумахера, за що сім'я автогонника планувала подати до суду.

Марія Ігнатьєва, Валентина Троян

Liked the article?
Help us be even more cool!