ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Азербайджані журналіста засудили до семи років в’язниці

05.11.2020, 15:42
Фото – oc-media.org
Фото – oc-media.org

Суд у Баку (Азербайджан) 3 листопада засудив до семи років ув'язнення головного редактора незалежного вебсайту новин Azel.tv Афгана Садигова. Про це повідомляється на сайті Комітету захисту журналістів. 

Садигова затримали 13 травня в Баку за звинуваченням у вимаганні хабаря в місцевого посадовця в обмін на те, що він не публікуватиме компромату про нього.

Інший фігурант справи Сакіт Мурадов, головний редактор провладного вебсайту новин Xeberfakt.az, дістав п’ять років умовного ув’язнення.

Садигов заперечує всі звинувачення і планує подавати апеляцію. Адвокат журналіста стверджував, що звинувачення було помстою за публікацію Садигова від 13 травня про місцевих посадовців у місті Сумгаїт, які нібито причетні до замовчування інформації про неповнолітніх жертв сексуального насильства з боку місцевих поліцейських.

4 листопада Садигов розпочав голодування і заявив, що продовжуватиме його, поки звинувачення проти нього не будуть зняті.

Комітет захисту журналістів закликає владу Азербайджану негайно звільнити журналіста Афгана Садигова і зняти всі обвинувачення проти нього.

Як повідомляє організація, журналіста затримують не вперше. Так, Садигова затримували в липні та листопаді 2018 року. У 2016 році Садигов був ув’язнений на півтора року через журналістську діяльність.

Liked the article?
Help us be even more cool!