ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Азербайджані вийшов на свободу журналіст-розслідувач

18.03.2020, 15:29
Афган Мухтарли, фото – Радіо Свобода
Афган Мухтарли, фото – Радіо Свобода

17 березня вийшов на свободу азербайджанський журналіст-дисидент Афган Мухтарли, якого у 2018 році засудили до шести років позбавлення волі. Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на Комітет захисту журналістів.

У день звільнення Мухтарли вирушив до Німеччини, де у вигнанні живе його дружина.

29 травня 2017 року Афган Мухтарли вийшов ненадовго зі свого будинку в Тбілісі і зник. Через кілька днів журналіста виявили в Азербайджані: його викрали в центрі Тбілісі кілька людей, зв’язали, побили і заштовхали в машину, надівши на голову мішок.

В Азербайджані його звинуватили в незаконному перетині державного кордону, контрабанді і діях проти представника влади.

У 2015 році, побоюючись за власну безпеку через корупційні розслідування, що стосувалися сім’ї Президента Азербайджану Ільгама Алієва, Мухтарли втік до Грузії. Родичі журналіста і правозахисники казали, що за ним стежили.

У МВС Грузії стверджували, що не знають, як саме журналіст перетнув кордон. Грузинська опозиція вимагала відставки силовиків-високопосадовців через викрадення журналіста, стверджуючи, що рішення про викрадення Мухтарли ухвалювалося в співпраці з азербайджанськими спецслужбами. Влада Грузії це заперечувала. Однак після інциденту були звільнені керівники контррозвідки і прикордонної служби Грузії.

Liked the article?
Help us be even more cool!