ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Афганістані вбили журналіста

04.01.2021, 13:03

Афганського журналіста Бісмілла Аділ Аймака 1 січня застрелили невідомі бойовики на заході Афганістану. Про це повідомило керівництво провінції Гор, інформує Радіо Свобода.

Невідомі відкрили вогонь по його авто, коли він повертався додому в столицю провінції Гор Фероз Кох після відвідин родичів у селі неподалік. Інші пасажири, зокрема брат Аймака, не постраждали, повідомляє Associated Press.

Наразі триває розслідування вбивства журналіста, повідомило керівництво провінції.

Поки відповідальності за стрілянину ніхто на себе не взяв. У більшості подібних убивств уряд Афганістану звинувачує “Талібан”. Речник талібів Забіулла Муджахід неодноразово заявляв про те, що бойовики не причетні до таких убивств.

Напади на журналістів, політиків та правозахисників почастішали в Афганістані, незважаючи на мирні переговори між урядом і талібами.

Аймак був директором радіо Ghor Ghag і громадським активістом у цій провінції.

Він став п’ятим журналістом, убитим в Афганістані за останні два місяці.

Нещодавно Аймак писав у фейсбуці, що невідомі обстріляли його машину і будинок, про що він сповістив правоохоронців.

Міжнародна правозахисна організація “Репортери без кордонів” назвала Афганістан однією з країн, де журналісти найчастіше гинуть через свою професійну діяльність.

Як повідомляв ІМІ, 10 грудня 2020 року в Афганістані невідомі вбили журналістку приватного афганського телеканалу Enikass TV Малалу Майванд та її водія. 

12 листопада 2020 року журналіст афганського бюро Радіо Свобода (Радіо Азаді) Іліас Дає загинув від вибуху бомби, прикріпленої до його автомобіля. Інцидент стався в столиці провінції місті Лашкаргах.

Міжнародна правозахисна організація “Репортери без кордонів” закликала провести прозоре розслідування вбивства журналіста афганської служби Радіо Свобода Іліаса Дає.

Liked the article?
Help us be even more cool!