ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Репортери без кордонів" закликали розслідувати вбивство журналіста Радіо Свобода в Афганістані

16.11.2020, 14:31
Фото – tolonews.com
Фото – tolonews.com

Міжнародна правозахисна організація “Репортери без кордонів” закликала провести прозоре розслідування вбивства журналіста афганської служби Радіо Свобода Іліаса Дає. Про це повідомляє Радіо Свобода.

Убивство журналіста раніше засудили афганський уряд, ООН та інші організації як зазіхання на свободу преси під час війни.

“Ця приголомшлива акція не має залишитися безкарною і не має повторитися”, – сказав очільник ірано-афганського відділу “Репортерів без кордонів” Реза Мойн. – Потрібно повністю прозоре розслідування, щоб встановити й покарати винних”.

Досі ніхто не взяв на себе відповідальності за напад. Представник “Талібану” Забіулла Муджахід не заперечив і не визнав ричетності групи бойовиків до інциденту, заявивши Радіо Свобода, що буде проведене розслідування.

Дає, у якого залишилася дочка, працював на місцеве бюро Радіо Свобода, відоме як Радіо Азаді. Нещодавно журналіст сказав організації Human Rights Watch, що йому неодноразово погрожували смертю та попереджали, щоб він припинив писати про військові операції “Талібану”.

“Убивство Дає просто за те, що він виконував свою роботу, надсилає афганським ЗМІ страшний сигнал про те, що репортажі про “Талібан” наражають їх на серйозну небезпеку”, – заявила заступниця директора Human Rights Watch щодо Азії Патриція Госсман.

Цей напад стався невдовзі після аналогічного вибуху бомби в Кабулі 7 листопада, внаслідок якого загинули колишній ведучий популярних телевізійних новин афганського каналу TOLO TV і два інших мирних жителі.

Останніми місяцями в Афганістані посилилися насильство і хаос, хоча представники уряду і талібів зустрічаються в Катарі, щоб покласти край багаторічній війні в Афганістані.

З моменту початку переговорів у вересні про будь-які прориви в них не повідомлялося.

Як повідомляв ІМІ, 12 листопада журналіст афганського бюро Радіо Свобода (Радіо Азаді) Іліас Дає загинув від вибуху бомби, прикріпленої до його автомобіля. Інцидент стався в столиці провінції місті Лашкаргах.

Liked the article?
Help us be even more cool!