ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Афганістані стрімке зростання рівня безробіття, криза найбільше зачепила жінок

20.01.2022, 10:03
Фото – DW
Фото – DW

Міжнародна організація праці (МОП) заявляє, що в Афганістані після приходу до влади руху “Талібан”  у серпні 2021 року роботу втратили понад пів мільйона людей.

Про це йдеться на сайті ООН, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Йдеться про статистику лише за третій квартал. Експерти МОП побоюються, що до середини року ця кількість становитиме 900 тисяч”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що таке стрімке зростання рівня безробіття є наслідком запровадження обмежень на зайнятість жінок та звільнення багатьох держслужбовців, а також тяжкої економічної кризи.

За даними експертів МОП, загалом, якщо рахувати втрати на ринку праці за кількістю годин, відпрацьованих в афганській економіці, у третьому кварталі 2021 року вони становили 13% у порівнянні з гіпотетичним сценарієм без зміни влади.

“Криза найбільше зачепила жінок. Так, рівень їхньої зайнятості, і без того вкрай низький за світовими стандартами, у третьому кварталі минулого року знизився на 16%. До середини 2022 року прогнозується його падіння до 28%”, – йдеться в повідомленні.

Цього тижня Група експертів ООН висловила крайнє занепокоєння щодо порушення права жінок на працю. За їхніми словами, таліби заборонили жінкам повертатися на свої робочі місця, а також з'являтись у громадських місцях без супроводу чоловіків. У країні ліквідовано міністерство в справах жінок та захоплено приміщення Афганської незалежної комісії з прав людини.

Як повідомляв ІМІ, з моменту приходу до влади “Талібану” в Афганістані закрилося 43% ЗМІ, а 6400 журналістів та співробітників втратили роботу. Звільнено 84% журналісток, жодній з них більше не можна зʼявлятися на телебаченні. ЗМІ також заборонено наймати жінок на роботу.

Liked the article?
Help us be even more cool!