ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Facebook видалятиме контент на підтримку “Талібану”

17.08.2021, 18:20
Американський військовий літак евакуює біженців із захопленого талібами Афганістану. COURTESY PHOTO(AFP/RFI)
Американський військовий літак евакуює біженців із захопленого талібами Афганістану. COURTESY PHOTO(AFP/RFI)

Компанія Facebook заявила, що заборонила рух "Талібан" і весь контент, який їх підтримує, на своїх платформах, оскільки вважає цю групу терористичною організацією. Про це повідомляє ВВС., передають “Букви”.

“Відповідно до законодавства США “Талібан” санкціонований як терористична організація, і ми заборонили їм користуватися нашими послугами згідно з нашою політикою щодо небезпечних організацій. Це означає, що ми видаляємо облікові записи, які ведуть таліби або від їхнього імені, і забороняємо їх хвалити, підтримувати і представляти”, – зазначили в компанії.

Там додали, що у Facebook вже є спеціальна команда афганських експертів, які є носіями мов дарі і пушту і знають місцевий контекст, допомагають виявляти і сповіщати модераторів про нові проблеми на платформі.

Протягом багатьох років таліби використовували соціальні мережі для поширення своїх повідомлень.

Facebook наголосив, що політика поширюється на всі його платформи, включно з Instagram і WhatsApp.

Однак є інформація, що таліби використовують WhatsApp для спілкування. Facebook повідомив BBC, що вживе заходів, якщо виявить, що облікові записи в застосунку будуть пов’язані з групою.

Як повідомляв ІМІ, рух “Талібан” захопив майже всю територію Афганістану. Речник руху Сухаіл Шахін пообіцяв, що бойовики поважатимуть права жінок та свободу ЗМІ, а також не вдаватимуться до помсти у захопленому Афганістані.

 
Liked the article?
Help us be even more cool!