ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Уряд розробляє законопроєкт, який закріпить англійську як мову міжнародного спілкування

19.06.2023, 11:50
Фото – grupoeducar.cl
Фото – grupoeducar.cl

Кабінет Міністрів готує законопроєкт, який закріпить англійську в Україні як мову міжнародного спілкування, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

За його словами, Україна посилює співпрацю з міжнародною спільнотою, а отже зростає потреба в людях зі знанням англійської. Її вивчення має стати доступнішим для українців.

Тож уряд за участю Мінцифри та Мінкульту готує проєкт закону, який, зокрема, закріпить англійську як мову міжнародного спілкування. Водночас напрацьовуються рішення, які зроблять вивчення англійської доступнішою для всіх охочих, додав прем’єр-міністр.

"Після перемоги ми розпочнемо масштабний проєкт відновлення України. Очікуємо прихід низки іноземних компаній та інвесторів, які розвиватимуть тут свій бізнес і створюватимуть робочі місця. Англійська мова відкриває широкий доступ до знань, ринку праці, інформаційних та культурних продуктів, вищої заробітної плати. Ці переваги мають отримати й українці, що допоможе затвердженню України як регіонального лідера", – зазначив Шмигаль.

Як повідомляв ІМІ, російська вперше за вісім років випала з топ-10 популярних мов на Duolingo.

Liked the article?
Help us be even more cool!