ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Російська вперше за вісім років випала з топ-10 популярних мов на Duolingo

16.05.2023, 13:43
Фото – duoplanet.com
Фото – duoplanet.com

Розробники мобільного застосунку для вивчення мов Duolingo опублікували дані про найпопулярніші мови, які обирають користувачі. Вперше в топ-10 мов не було російської, повідомляє ain.ua з посиланням на офіційний блог компанії.

Найпопулярнішою мовою для вивчення в застосунку лишається англійська. Також у топ-10 мов, які обирають для вивчення, іспанська, французька, німецька, японська, італійська, корейська, португальська, гінді.

Російська вперше випала з рейтингу топ-10 популярних: її додали до застосунку у 2015 році, і майже одразу вона потрапила до цього рейтингу і була там усі ці роки. 2023 року вона на 11-му місці за популярністю.

Таку зміну в Duolingo пояснюють вторгненням Росії в Україну:

"Зміна в зацікавленості користувачів вивчати російську напряму пов’язана з вторгненням росії в Україну і подальшим зростанням зацікавленості в українській. За тижні після вторгнення в лютому 2022 року 1,3 млн нових користувачів взялися вивчати українську на Duolingo".

У деяких країнах, зокрема в Німеччині та Польщі, зростання аудиторії, що вчила на Duolingo українську, відбулося на 1600% та більше.

Водночас у багатьох країнах світу кількість людей, що вчать російську, припинила зростати або почала зменшуватися. Асоціація російської мови з країною-агресором вплинула на її репутацію у світі.

Liked the article?
Help us be even more cool!