ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Уряд розпорядився розробити правопис кримськотатарської мови

Фото – minre.gov.ua
Фото – minre.gov.ua

Кабінет Міністрів схвалив розпорядження щодо розроблення правопису кримськотатарської мови з використанням алфавіту цієї мови на основі латинської графіки.

Таке рішення було ухвалено 28 липня, повідомляється на сайті Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Розробити новий правопис доручено Державній службі з етнополітики та свободи совісті та Міністерству освіти і науки. 

Ця наукова робота буде здійснюватися за участю Інституту мовознавства імені О. О. Потебні НАН України, Київського національного університету імені Тараса Шевченка, а також Меджлісу кримськотатарського народу.

“Використання латинського алфавіту полегшить вивчення кримськотатарської мови як етнічними кримськими татарами, так і всіма охочими”, – йдеться в повідомленні.

Як повідомляв ІМІ, 30 червня постійна представниця Президента України в АРК Таміла Ташева повідомила, що на базі Національної агенції з питань державної служби запрацює проєкт для підготовки кадрів публічної влади в деокупованому Криму.

6 липня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення відновила роботу представництва в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі.

Liked the article?
Help us be even more cool!