ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Уряд планує посилити національну інформбезпеку та протидіяти інформагресії

15.06.2020, 17:23
Фото – business-varta.com
Фото – business-varta.com

Уряд планує посилити національну інформбезпеку та протидіяти інформаційній агресії. Про це йдеться в програмі уряду, постанову про яку уряд ухвалив 12 червня і подав на розгляд Верховної Ради, повідомляє “Детектор медіа”.

Відповідно до підрозділу 15.5. “Інформаційна політика та безпека”, уряд планує посилити національну інформаційну безпеку; створити взаємоузгоджену державну систему інформаційної безпеки; захищати свободу слова та український інформаційний простір, протидіяти інформаційній агресії, зокрема на тимчасово окупованих територіях України.

Також КМУ й надалі підтримуватиме на порядку денному серед населення питання важливості приєднання України до Європейського Союзу та НАТО. Для цього проводитиме тематичні інформаційні кампанії та інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо переваг євро- та євроатлантичної інтеграції.

У програмі також розроблення дієвих механізмів протидії інформаційним загрозам за допомогою використання відповідних інструментів реалізації державної інформаційної політики та розвитку національного інформаційного простору, поширення суспільно важливої інформації та підтримки свободи слова в Україні; сприяння реалізації різноманітних інформаційних, історико-культурних та просвітницьких проєктів, спрямованих на формування громадянської позиції та національної ідентичності жителів на територіях, постраждалих унаслідок військових дій в окремих районах Донецької та Луганської областей

Серед очікуваних результатів та показників:

  • зростання позиції України в рейтингу Nation Brands Index щонайменше за чотирма показниками на три-чотири пункти, порівнюючи з минулим періодом;
  • реагування на інформаційні загрози протягом трьох-чотирьох годин з моменту їхнього виявлення;
  • зростання частки населення України, яке повністю або загалом підтримує курс України в напрямі євроінтеграції та євроатлантичної інтеграції.

У підрозділі 15.3. “Мистецтво, креативні індустрії” серед іншого йдеться про плани формування цілісного україномовного культурно-інформаційного простору та розвиток кінематографу; стимулювання розвитку креативних індустрій, зокрема книговидавничої справи тощо.

Уряд очікує збільшення до 78% частки назв україномовних книг, виданих українськими суб’єктами книговидавничої справи на рік, у загальній кількості назв, виданих українськими суб’єктами книговидавничої справи на рік (додали завдання відповідно до цього індикатора). КМУ планує, що Україна буде представлена на провідних міжнародних кінофестивалях, кіноринках та залучена до міжнародних програм підтримки кінематографії.

Серед показників заплановано помітне збільшення кількості вироблених та таких, що вийшли в широкий прокат, національних фільмів, телевізійних фільмів / серіалів у 2023 році порівняно з 2020 роком; збільшення кількості українського аудіовізуального продукту, представленого на міжнародних фестивалях та /або кіноринках; збільшення обсягу касових зборів від показу українських фільмів, створених за державної підтримки у 2023 році порівняно з 2020 роком; збільшення кількості іноземних кіновиробничих компаній, яким відшкодовуються кваліфіковані витрати за знімання фільмів в Україні щороку з 2021-го; збільшення кількості побудованих та/або реконструйованих будівель, споруд та інших об’єктів інфраструктури, які будуть задіяні в процесі виробництва фільмів, та/або реконструйованих, технічно переоснащених кінотеатрів, розташованих у населених пунктах з населенням до 250 тис. жителів, у 2023 році порівняно з 2020 роком

Загалом програма передбачає подальшу євроінтеграцію, політику щодо окупованих територій.

Liked the article?
Help us be even more cool!