ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Уряд Нідерландів хоче відмовитися від використання Facebook

Уряд Нідерландів обговорює можливість відмови від соцмережі Facebook через занепокоєння щодо безпеки персональних даних на цій платформі, пише "Європейська правда" з посиланням на нідерландське видання De Telegraaf.

За інформацією видання, нідерландський уряд вів перемовини з компанією-власником Facebook, Meta, про захист персональних даних. Вони "не принесли бажаних покращень", тож урядовці готуються до заборони Facebook.

Підготовка передбачає, що міністерства в уряді Нідерландів визначать, які наслідки для них матиме відмова від соцмережі.

Непрямо про підготовку такого кроку De Telegraaf розповіла державна секретарка уряду Нідерландів з питань цифровізації Александра ван Хуффелен. Вона нагадала, що ще 2017 року нідерландський регулятор виявив порушення в тому, як Facebook обробляє персональні дані.

"Уряд Нідерландів провів розслідування ризиків для приватності, пов'язаних з використанням сторінок Facebook", – розповіла ван Хуффелен.

За її словами, розслідування виявило серйозні недоліки, які обговорили з Facebook.

Посадовиця не відкидає, що слідом за Facebook урядова заборона може зачепити й інші соціальні мережі. Сама ван Хуффелен вирішила припинити користуватися Twitter (X).

Як повідомляв ІМІ, суд в Іспанії постановив, що психічне здоров’я ексмодератора Facebook погіршилося внаслідок його роботи, яка передбачає перегляд бентежного контенту на кшталт обезголовлень. Ця справа може вплинути на те, як компанії-соцмережі співпрацюють з модераторами. 

Liked the article?
Help us be even more cool!