ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

УП підтримала Порошенка та Стерненка, але закликала їхніх прихильників припинити тиснути на редакцію

17.06.2020, 11:00
Фото – УП
Фото – УП

Редакція “Української правди” заявила, що висвітлюватиме справи експрезидента Петра Порошенка та активіста Сергія Стерненка, але закликає їхніх прихильників “припинити цькування та прибрати ворожу тональність” щодо журналістів їхнього видання.

Про це йдеться в заяві “Української правди”, оприлюдненій 16 червня.

“Ми впевнені: вчорашнім (15 червня. – Ред.) подіям у Шевченківському суді та під ним, де обирався запобіжний захід активісту Сергію Стерненку, та останнім подіям довкола п’ятого президента Петра Порошенка – не місце у новітній історії України”.  

Суд над Стерненком виданнню “дуже нагадує нашвидкуруч зрежисоване шоу із завідомо визначеним фіналом”, а справи проти Порошенка схожі “на маніакальні пошуки зачіпок”, щоб посадити Порошенка за будь-яку ціну, і “звичайну помсту”.

“Іронія долі – Порошенко, як ніхто інший чудово знає про нашу принциповість і неупередженість, оскільки сам неодноразово піддавався змістовній критиці з боку “Української правди”. Однак зараз, як людина, що потерпає від вибіркового судочинства, він може розраховувати на нашу увагу. Як і кожний, хто стикається з несправедливістю”, – йдеться в заяві

Водночас видання зазначає, що прихильники Порошенка та Стерненка цькують та виявляють ворожу тональність стосовно журналістів УП.

Видання не вважає таку риторику гідною представників громадянського суспільства. “Дискусія завжди має вестися з повагою. Без переходу на особистості й образи. Неправильно, захищаючи одних, ображати та зневажати інших. Пропонуємо вам та вашим друзям припинити це цькування та прибрати ворожу тональність”, – йдеться в заяві.

“Українська правда” зазначає, що будь-яке намагання вплинути на їхню роботу з боку політиків, активістів, посадовців чи представників бізнесу (будь-кого) “ми можемо розцінювати як тиск, а намагання обмежити наше право повідомляти факти суспільству – як спробу цензури”.

Liked the article?
Help us be even more cool!