ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Унаслідок обстрілу Покровська поранений поліцейський, який врятував життя авторів фільму “20 днів в Маріуполі”

Фото - фейсбук Мстислава Чернова
Фото - фейсбук Мстислава Чернова

У Покровську (Донецька область) внаслідок російської ракетної атаки 7 серпня поранення отримав поліцейський на ім'я Володимир — герой фільму режисера, журналіста Мстислава Чернова “20 днів у Маріуполі”. 

Про це Чернов повідомив на своїй фейсбук-сторінці, а також Міністерство внутрішніх справ.

За словами журналіста, Володимир потрапив під повторний ракетний удар, коли допомагав людям після першого.

“В Покровську поранений Володимир, герой фільму "20 днів в Маріуполі", поліцейський, який врятував наші життя. Ризикуючи собою, він постійно допомагав рятувати людей в Маріуполі. Після того, як ми вирвались з оточення, він продовжив працювати поліцейським у своїй рідній Донецькій області”, - розповів Чернов.

Володимир був одним з тих, хто допомагав знімальній групі Associated Press висвітлювати війну в блокадному Маріуполі в березні 2022 року, і допоміг журналістам виїхати з міста, пише МВС.

У правоохоронця осколкові поранення, зараз він у лікарні. Володимира прооперували.  

“Тримайся, друже. Нам ще повертатись в Маріуполь”, - написав Мстислав Чернов.

Фото - Мстислав Чернов

Нагадаємо, 7 серпня російські військові двічі завдали ракетного удару по  по житловим будинкам у центрі Покровська. Станом на 7:00 8 серпня загинули 7 осіб, ще 67 – поранено, з них – 29 працівників поліції, 7 рятувальників та 2 дітей.

Як повідомляв ІМІ, документальний фільм “20 днів у Маріуполі”, створений командою Associated Press. Фільм є режисерським дебютом воєнного кореспондента, фотографа, відеографа та письменника Мстислава Чернова. Також до створення картини були залучені фотограф Євген Малолєтка та продюсерка й журналістка Василіса Степаненко. 

Стрічка розповідає про напад російських військ на місто 24 лютого 2022 року та показує 20 днів майбутніх подій: бомбардування будинків та пологового будинку, життя людей у блокадному місті, невщухаючі обстріли.

Команда Associated Press приїхала до Маріуполя за годину до виступу Путіна та повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Вони стали останніми журналістами, які висвітлювали початок знищення Росією Маріуполя.

Прем'єра стрічки “20 днів у Маріуполі” відбулась у січні 2023 року на кінофестивалі незалежного кіно Sundance Film Festival.

За роботу в обложеному Маріуполі вони отримали Пулітцерівську премію, яка вважається найпрестижнішою в галузі журналістики.

Liked the article?
Help us be even more cool!