ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Укренерго" попереджає про появу в соцмережах фейку про відключення світла

Національна енергетична компанія “Укренерго” попереджає про появу в соцмережах фейкової інформації про відключення електроенергії. Про це повідомляється в телеграм-каналі компанії. 

Як зазначає “Укренерго”, шахраї в соцмережах використовують логотип компанії з фейковою інформацією про відключення світла, зокрема в місті Дніпрі та області.

“Підписники нашої сторінки у фейсбуку прислали черговий скрін із фейковим “попередженням про жорстокі відключення”. Наголошуємо – “Укренерго” ніколи не публікує графіки погодинних відключень в регіонах. На неправдивість повідомлення вказують навіть граматичні помилки – енергетики ніколи не напишуть “відключення від електроенергії”, – йдеться в повідомленні.

Фейкове повідомлення про жорстокі відключення від електроенергії. Фото – Укренерго

Компанія вважає, що шахраї таким нечесним способом збільшують аудиторію своїх телеграм-каналів.

“Укренерго” нагадало, що достовірну інформацію щодо застосування обмежень світла можна знайти на офіційних сторінках у соцмережах Міненерго, “Укренерго”, обленерго та місцевих органів влади.

Інститут масової інформації нагадує, що під час відключень світла  медійники можуть працювати в 10 регіональних хабах ІМІ “Медіабаза”.

Раніше “Укренерго” попереджало, що шахраї створили фейковий телеграм-канал з логотипом компанії і поширюють неправдиву інформацію про відключення електроенергії.

Liked the article?
Help us be even more cool!