ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Українського кінооператора Сергія Колбінєва хочуть виключити з нацспілки за участь у фестивалі Михалкова

30.08.2022, 10:03
Фото – “Тур де фор”
Фото – “Тур де фор”

Одеське відділення Національної спілки кінематографістів України засудило участь фільму “Кроткая” (за повістю російського письменника Федора Достоєвського “Покірлива”), створеного за участю кінооператора, співзасновника кіностудії Cinemastudio Сергія Колбінєва, який увійшов до програми ММКФ “Російський слід”. 

Про це повідомляє Суспільне з посиланням на заяву Одеського відділення спілки.

“В так званому “міжнародному кінофестивалі” на москві, та ще й під керівництвом сумнозвісного покидька нікіти михалкова, та ще й у спеціальній програмі “РуZZкий след” (?!!) бере участь фільм “Кроткая”, створений у якомусь невідомому приватному закладі кількома мешканцями Одеси. А до того ж одним з тих, чиє прізвище тричі згадується в титрах цієї стрічки (співавтор фільму, оператор та актор-виконавець), виявився… Сергій Колбінєв, який входить до складу членів Національної спілки кінематографістів України. […] Навіть провідні російські кінематографісти в більшості своїй проігнорували запрошення акредитуватися на цій ганебній тусовці”, – йдеться в заяві.

Правління Одеського відділення НСКУ вважає категорично неприпустимим подальше членство Сергія Колбінєва в лавах Національної спілки кінематографістів України й висловлює впевненість у тому, що секретаріат правління НСКУ підтримає цю заяву. 

Як пише видання, режисеркою стрічки виступила Наталія Князєва, відома проросійськими поглядами, а серед акторів дружина заступника міського голови Одеси Вікторія Вугельман та їхній син Давид Вугельман. Фільм знято за участю акторів молодіжної театральної студії “Тур де фор”, яку очолює Князєва. У Москві його вже анонсують у кінопрокаті.

Фільм у 2021 році подали на низку кінофестивалів. серед них був і ММКФ, президентом якого є Микита Михалков, який під час Євразійського економічного форуму запропонував створити власний “Оскар” і назвати його “євразійським”.

Liked the article?
Help us be even more cool!