ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Українські журналісти полюють у портах чотирьох морів на російські кораблі з краденим зерном

22.06.2022, 16:00
Фото - фейсбук Османа Пашаєва
Фото - фейсбук Османа Пашаєва

Український та кримськотатарський тележурналіст Осман Пашаєв повідомив, що журналісти фіксують російські кораблі з викраденим в України зерном у портах чотирьох морів.

Про це він повідомив “Детектору медіа”.

За словами Пашаєва, наразі фіксацією російських кораблів займаються чотири штатні працівники “Суспільне Крим”. Ці журналісти охоплюють порти на Чорному, Середземному, Егейському та Мармуровому морях.

Для розширення географії відбувається навчання волонтерів стандартам подання інформації і зйомки, “щоб вони могли чергувати в портах, або фільмувати події в Європі та бути проактивними журналістами”.

Як пише видання, Пашаєв 21 червня у фейсбуці повідомив, що один з російських кораблів “Святой Николай” з краденим зерном перебував в порту Стамбула, потім він мав вирушити до порту Бандирма, однак змінив маршрут і попрямував до Ізміра.

“Але добрий вечір, крадії-росіяни. В ізмірському порту вас зустрічатиме журналіст #UASOUTH Emir Budzhurov. Ви дійсно хочете перевірити кількість кримських татар здатних за тиждень опанувати основи репортерської професії і показати вам і туркам, а також деяким американським компаніям, що стоять за закупівлею цього збіжжя, злочинну поведінку ворогів і ганебну поведінку друзів?”, – написав Пашаєв.

У коментарі виданню Пашаєв додав, що вдалось зафільмувати вивантаження української кукурудзи в порту Бандирми.

“Ми зафіксували вивантаження української кукурудзи в Бандирмі яку російський суховантаж "Федор" привіз з порту Ак'яр (Севастополь), а вчора зафільмували "Sormovsky-48", який неодноразово завантажувався зерном в Криму і вивантажував в турецьких портах проте вперше потрапив в об'єктиви журналістських камер”, – повідомив Пашаєв.

Росія перешкоджає експорту українського зерна, замінувавши акваторію Чорного моря. Крім того, на тимчасово окупованих територіях України росіяни крадуть зерно, намагаючись продати його третім країнам як “російське”. Російська блокада вже стає причиною світової продовольчої кризи. 

Liked the article?
Help us be even more cool!